Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > El municipi

El municipi

 

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

El municipi de Vilaverd es troba a la part més meridional de la Conca de Barberà. El seu terme, sota els contraforts orientals de les muntanyes de Prades, és molt accidentat. Està situat a l'entrada de l'estret de la Riba, que comunica la Conca amb l'Alt Camp. El poble està format per tres parts: el nucli medieval, sobre el solc del riu Francolí, les Masies o Viles noves i el Santuari de la Mare de Déu de Montgoi, vora l'estació de ferrocarril.

El nom de Vilaverd denota la presència d'alguna vila romana en aquest terme, hipòtesi reforçada pel fet que la carretera Salou-Artesa segueix l'antiga Via Aurèlia. En el seu terme hi conflueixen les aigües del Brugent i del Francolí, just després de rebre les del riu Anguera i de la Vall.

Per això Vilaverd és rica i famosa vall dels rius de la conca.


ACTIVITAT ECONÒMICA

Els habitants de Vilaverd viuen de la indústria complementada amb l'agricultura, malgrat que la crisi agrària ha fet abandonar el conreu de moltes terres. Els conreus principals són els típics de la Conca, la vinya, els cereals i les oliveres.
 
La cooperativa agrícola, entitat aglutinadora de la pagesia de la població, data del 1914, quan va començar a funcionar com a sindicat agrícola.